ГоловнаПолітика

Прокуратура провела обшуки в Луганській ВЦА

Керівники одного з департаментів привласнювали премії, нараховані підлеглим.

Прокуратура провела обшуки в Луганській ВЦА
Архивное фото

Прокуратура спільно з управлінням Служби безпеки України в Луганській області провела обшуки в одному з департаментів Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"Слідчим відділом прокуратури Луганської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Департаменту економічного розвитку, торгівлі і туризму Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України", - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівники зазначеного департаменту безпідставно щомісяця нараховували протягом 2016 року завищені премії підлеглим працівникам департаменту та в подальшому, зловживаючи службовим становищем, привласнювали їх всупереч інтересам служби з метою власного збагачення.

"09.11.2016 р. слідчими прокуратури Луганської області спільно з оперативними працівниками Управління Служби безпеки України в Луганській області проведені обшуки в місті Сєверодонецьку Луганської області за місцем проживання і роботи начальника Департаменту та керівників його структурних підрозділів. Під час обшуків вилучено комп'ютерну техніку та грошові кошти у значних розмірах, а також документи, які мають значення для розслідування кримінального правопорушення", - зазначили в прокуратурі.

У кримінальному провадженні проводяться допити свідків, призначено проведення комплексу судово-криміналістичних експертиз з метою встановлення завданих збитків державі.

Санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, 4 листопада повідомлялося про обшуки на Херсонській нафтоперевалці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram