ГоловнаПолітика

Сучасне озброєння допоможе зберегти незалежність України, - Пашинський

Випробування нових мінометів, виготовлених на українських оборонних заводах, пройшло в Київській області.

Тільки сучасні види зброї допоможуть відстояти незалежність України та ефективно протидіяти військовій агресії Росії.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, представник Народного фронту Сергій Пашинський, повідомляє прес-служба партії.

Під час виїзного засідання комітету на військовому полігоні в с. Дівички Київської області представники Міноборони, члени Комітету з питань нацбезпеки, розробники-конструктори і військові взяли участь у випробуванні нових мінометів, виготовлених на українських оборонних заводах, зокрема, М120-15 "Молот", мінометів калібрів 82 і 60 мм тощо.

Глава оборонного комітету зазначив, що продемонстровані зразки озброєнь були виготовлені ПАТ "Завод Маяк" та КБ "Артилерійське озброєння". Частина продемонстрованих зразків вже перебуває на фронті, інші - будуть відправлені туди найближчим часом.

Фото: nfront.org.ua

"Я вдячний Міноборони, Генштабу, які організували цей виїзний комітет. Це і є той громадський контроль, про який так люблять говорити наші борці з корупцією, а не шоу в парламентській залі без розуміння процесів, що відбуваються. Це шлях, який реально приведе нас до незалежності, це той шлях, який ми зобов'язані пройти, щоб озброїти нашу армію, тому що, на жаль, військова агресія РФ відбувається, і тільки сучасні озброєння можуть допомогти зберегти незалежність нашої держави" , - додав голова комітету.

Сергій Пашинський зазначив, що особливою сенсацією повинен стати 60-мм міномет - новинка української зброї, яку вже чекають бійці на передовій.

Фото: nfront.org.ua

Технічний директор заводу ВАТ "Маяк" Валерій Синіцин зазначив, що "зазвичай на розробку нового виду озброєння потрібно 8-9 років, натомість українські конструктори впоралися за півроку. Зараз тривають державні випробування зразків і надалі їх вже візьмуть на постійне використання".

За словами заступника міністра оборони Ігоря Павловського, орієнтовний термін випробування цього міномета становить місяць, після цього він почне поставлятися в бойові частини.

"Ми розробили його за прискореною програмою, орієнтовно в грудні все це буде в армії", - сказав заступник міністра.

Народні депутати та журналісти мали можливість протестувати новинку під наглядом конструкторів і професійних військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram