ГоловнаПолітика

Суд допитав Савченко у справі проти Плотницького

Нардеп заявила, що основна провина лежить на керівництві Росії, яке розв'язало війну проти України.

Суд допитав Савченко у справі проти Плотницького
Надежда Савченко
Фото: 5 канал, скриншот видео

Подільський районний суд Києва у четвер допитав депутата Верховної Ради від фракції Всеукраїнське об'єднання Батьківщина Надію Савченко у справі проти "голови" самопроголошеної "Луганської народної республіки" Ігоря Плотницького.

Плотницького звинувачують в полоні Савченко під час бойових дій в Луганській області.

За словами Савченко, основна провина лежить на керівництві Росії, яке розв'язало війну проти України.

"У війні з Україною, звичайно, винна Росія. Плотницький, якщо розбирати саме цю справу, він винен, він винен у багатьох речах, я може, навіть, не знаю на скільки. Але, якщо брати цю справу (викрадення Савченко, - ред), його провина полягає в тому, що це була спланована, узгоджена і виконана акція з викрадення людини. А це не дозволяється навіть при веденні війни, у Женевській конвенції такого методу немає. Я можу зрозуміти полон, можу зрозуміти перебування на території України, але не розумію викрадення в Росію і передання мене ворогові в руки.

Нардеп також спростувала чутки, що вона нібито захищає Плотницького: "Можливо, вам здалося, що я його захищаю, я кажу все з точки зору військової людини. Цивільна людина бачить по-одному, законник по-іншому, військова людина називає все трохи іншими речами, багато після війни, на жаль, припускається, що цивільним людям здається страшним. Тому я його захищала, я була об'єктивна".

"Чи буде в результаті покарання? Я вважаю, боже покарання. Про те, чи буде судове покарання, можливо, колись і буде. Важко передбачити, там зараз йде війна, покарання може бути будь-яким", - сказала нардеп.

Нагадаємо, Плотницького звинувачують у вчиненні терористичного акту, захопленні в заручники і викраденні старшого лейтенанта ЗСУ Савченко.

Щодо Плотницького також розслідується справа за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу (терористичний акт) за збитий в червні 2014 року український літак Іл-76, коли загинуло 49 військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram