ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила про затримання одного з "тітушок" часів Майдану

Він намагався вилетіти з країни через аеропорт "Бориспіль".

ГПУ повідомила про затримання одного з "тітушок" часів Майдану
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура повідомила про затримання одного з "тітушок" часів Майдану.

Як ідеться на сайті ГПУ, 9 листопада співробітники Департаменту спеціальних розслідувань зупинили його при спробі покинути Україну через аеропорт "Бориспіль".

Затриманий перебував у розшуку за підозрою в участі в незаконному позбавленні волі та тортурах чоловіка, якого було викрадено 21 січня 2014 року біля станції метро "Петрівка" в Києві. Потерпілого спочатку утримували в салоні автобуса "тітушок", а потім - у наметі в лісопосадці, неподалік від станції метро "Бориспільська", де до нього застосовували фізичне і психологічне насильство.

За результатами розслідування кримінальних проваджень, пов'язаних із нападами "тітушок" на учасників Майдану (включаючи напади угруповання "Оплот"), підозри було висунуто 10 цивільним особам. П'ятеро з них перебувають у розшуку, щодо ще п'ятьох обвинувальні акти направлено до суду. Трьох уже засуджено до позбавлення та обмеження волі.

Нагадаємо, що, за версією слідства, підбором, фінансуванням і координацією "тітушок" під час Майдану займався екс-голова МВС Віталій Захарченко. Увечері 20 лютого їм видали понад 400 автоматів і 90 тисяч патронів.

Ім'я "тітушки" стало прізвиськом після подій на мітингу 18 травня 2013 року, коли на журналістів напав молодий чоловік на прізвище Тітушко. Відтоді "тітушками" почали називати молодих людей міцної статури, яких наймають для силового захисту інтересів замовника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram