ГоловнаПолітика

Омелян виступив за зміну назви Мінінфраструктури

МІУ хоче знову стати Мінтрансом.

Омелян виступив за зміну назви Мінінфраструктури
Фото: mtu.gov.ua

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що назву його відомства потрібно змінити на Міністерство транспорту та цифрової інфраструктури.

Про це він сказав 9 листопада на брифінгу в Камбіні, присвяченому початку другого циклу національного конкурсу IT-проектів EGAP Challenge.

"Міністерство інфраструктури поступово впроваджує ті електронні сервіси, які є звичними та дієвими в багатьох країнах світу. Ми дивимося в майбутнє, і ті речі, які ми пропонуємо сьогодні, зроблять Україну успішною. На моє глибоке переконання, Міністерство інфраструктури повинно називатися Міністерством транспорту та цифрової інфраструктури", - цитує Омеляна прес-служба МІУ.

Він додав, що впровадження IT-сервісів сприяє прозорості та викоріненню корупції у владі.

"Сьогодні "Укрзалізниця", "Укрпошта", "Укравтодор", Міністерство інфраструктури в онлайн-доступі щосекунди показують дані, якими можуть скористатися як бізнес, громадяни, так і перевіряючі органи. Саме тому ми вітаємо цей конкурс, вважаємо його вкрай важливим для того, щоб ми отримали найкращі ІТ-рішення в сфері інфраструктури", - сказав Омелян.

Нагадаємо, МІУ є правонаступником Міністерства транспорту та зв'язку України. Його було створено в 2010 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram