ГоловнаПолітика

Тука заявляє про заплановану проплачену провокацію на матчі "Україна – Сербія"

Відповідно до "плану Суркова".

Тука заявляє про заплановану проплачену провокацію на матчі "Україна – Сербія"
Фото: EPA/UPG

У Харкові 15 листопада спробують втілити план радника президента Росії Владислава Суркова, організувавши заворушення в місті під час футбольного матчу "Україна – Сербія".

Про це у своєму Facebook заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"План Суркова" – не вигадка і не фантазія. Для його реалізації зовсім не обов'язково бути з Кремлем "на зв'язку". Достатньо мати авантюристичну схильність і невгамовну жадобу до влади", – написав він.

Як заявляє Тука, якась "відома тітка" домовилася з "відомим дядьком", який отримав готівкові гроші, яких немає в її е-декларації та приступив до формування "команди".

"Охочі долучитися до "команди" шукаються по всій країні. Бажано – серед "відморожених". Перша репетиція – матч "Україна – Сербія" в Харкові 15-го числа", – пише він.

На думку чиновника, вибір припав на Харків, оскільки місто розташоване неподалік від кордону з РФ, а сербів закличуть бити, оскільки Сербія демонструє підтримку агресора – Росії. Також, за його словами, будуть звучати гасла "геть тарифи" і "влада садить патріотів", а також заклики "геть владу".

"За добу отримав цю інформацію з трьох незалежних джерел: футбольні фанати, не цілком відморожені "відморозки", які готові "підзаробити", але до крові не готові, і СБУ. Сподіваюся, правоохоронці будуть діяти рішучіше, ніж у Криму та на Сході в 2014 році і не допустять провокацій", – заявив Тука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram