ГоловнаПолітика

Геращенко: Саакашвілі використовували як таран проти Яценюка

Губернатору нібито обіцяли дострокові вибори і проходження його партії в парламент.

Геращенко: Саакашвілі використовували як таран проти Яценюка

Голову Одеської області Михайла Саакашвілі використовували, домагаючись зміщення Арсенія Яценюка з посади прем'єра, вважає нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Михайла використовували в ролі тарана проти прем'єра Арсенія Яценюка. Йому обіцяли, що якщо Яценюк буде чіплятися за своє місце, то президент розпустить парламент, будуть нові вибори і Саакашвілі поведе до парламенту цілу партію, а потім може стати прем'єр-міністром України. Він повірив і з потроєною силою включився в критику прем'єр-міністра і членів його команди, кульмінацією якого став конфлікт з Арсеном Аваковим на раді реформ в грудні минулого року. Коли Президент домігся своєї мети і Арсеній Яценюк поступився своїм місцем ставленику Петра Порошенка - Володимиру Гройсману, Михайло Саакашвілі став зайвим і непотрібним", - написав Геращенко в фейсбуці.

Нагадаємо, в понеділок Михайло Саакашвілі подав у відставку з посади голови Одеської обладміністрації. У своєму виступі він побічно підтвердив думку Геращенко, заявивши: "Коли ми говорили, що будемо все міняти, президент Порошенко говорив, що йому заважав Яценюк. Ми створили рух за очищення і допомогли йому позбутися Яценюка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram