ГоловнаПолітика

Труханов визнав Саакашвілі "політичною присоскою"

Голова області був тимчасовим правителем, стверджує мер Одеси.

Труханов визнав Саакашвілі "політичною присоскою"
Фото: http://dumskaya.net

Мер Одеси Геннадій Труханов розкритикував роботу Михайла Саакашвілі на посаді голови Одеської обласної державної адміністрації. На його думку, губернатор був зацікавлений в своєму піарі, а не в розвитку області.

Про це Труханов заявив, коментуючи "Сьогодні.ua" відставку Саакашвілі.

Зокрема, мер згадав рішення Саакашвілі перенести робочий кабінет на , що будується, Одеса-Рені.

"І ці смішні прийоми на трасі ... У нас таке, як він, виконують депутати місцевого рівня. Знаєте, є такі люди, я їх називаю політичні "присоски". Ось він, наприклад, дізнався, що буде робитися траса Одеса-Рені. Він поставив намет, знаючи, що ця траса буде робитися, і коли пішло фінансування [з бюджету], говорив, що цього він домігся", - сказав Труханов.

Також він згадав про пропозицію Саакашвілі співпрацювати заради проведення в Одесі "Євробачення".

"Він говорив про мене багато гидот, але як тільки на горизонті замайорів шанс провести в Одесі "Євробачення", якщо треба буде, я вам покажу ці смс-ки, які його команда надсилала мені ... Він "наїхав" на аеропорт, а потім через місяць прийшов до мене і сказав: давайте будувати", - зазначив Труханов.

Як стверджує мер, Саакашвілі говорив йому, що буде на посаді тільки рік.

"Адже він не приховував, що він тимчасова людина. А як може тимчасова людина добре ставитися і навести порядок, зробити реформи? У Грузії він їх 10 років робив, якщо робив. А прийшовши до мене на першу зустріч, він заявив, що тут тільки на рік, і мені треба тут за рік салют зробити. Мовляв, мені потрібно підсвітити будівлю, мені потрібно ще щось ... Знаєте, зробити такий макіяж. А глибинно та системно інфраструктурні проекти він навіть не розглядав і цього не приховував", - сказав Труханов.

Нагадаємо, голова Одеської області Михайло Саакашвілі заявив, що вирішив подати у відставку в зв'язку з тим, що не бачить перспектив роботи на займаній посаді, проте не збирається припиняти боротьбу з корупціонерами в Україні.

Незадовго до цього Саакашвілі заявив, що не буде триматися за місце губернатора, при цьому назвав Труханова "бандитом" і висловив побоювання з приводу "захоплення" останнім влади у всій Одеській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram