ГоловнаПолітика

На посаду голови ДБР залишилося 49 претендентів

14 осіб відсіяли за результатами тестування.

На посаду голови ДБР залишилося 49 претендентів
Фото: e.kryzhanivsky/Depositphotos

На посаду голови Державного бюро розслідувань залишилося 49 кандидатів.

На сайті Кабміну вказано, що за результатами тестування 29 жовтня в наступний етап пройшли 49 осіб, у тому числі головний військовий прокурор Анатолій Матіос, депутати Верховної Ради Ігор Лапін (фракція "Народний фронт") і Юрій Македон (фракція "Блок Петра Порошенка") , заступник міністра освіти Роман Греба і екс-начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк.

Шістьох кандидатів, у тому числі колишнього виконувача обов'язків прокурора Києва Олега Валендюка, виключили з конкурсу через неявку на тестування. Ще шестеро не змогли набрати прохідний бал за підсумками тестів, а двоє відмовилися від участі в конкурсі.

Нагадаємо, закон про ДБР набув чинності 1 березня. Цьому органу повинні передати від прокуратури розслідування кримінальних проваджень тяжких злочинів і корупційних правопорушень топ-чиновників.

Однак комісію для призначення директора бюро не вдалося сформувати вчасно, і ДБР досі не розпочало роботи. Конкурс на керівні посади в бюро оголосили в травні, до 8 червня кандидати подавали документи. Спочатку на конкурсний відбір подалася 81 особа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram