ГоловнаПолітика

Справу про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів повернули в НАБУ на доопрацювання

Справа про "чорну бухгалтерію" ПР перетинається з розслідуваною Горбатюком справою щодо узурпації влади. 

Справу про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів повернули в НАБУ на доопрацювання
Фото: www.slovoidilo.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повернула на доопрацювання в Національне антикорупційне бюро України підозри у справі так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

Учора в нас була нарада з антикорупційними прокурорами, і ми підготували ряд підозр і передали на узгодження. Вчора вони були повернуті прокурорами із зазначенням щодо проведення окремих слідчих дій. Ми плануємо ці вказівки дуже швидко виконати і направити ці підозри в прокуратуру для остаточного узгодження" , - передає слова Ситника Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що справа про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів перетинається зі справою, яку розслідує начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк щодо узурпації влади.

Як повідомлялося, 29 вересня 2016 року голова МВС Арсен Аваков передав до НАБУ кілька оригінальних аркушів так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

30 вересня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що НАБУ готує підозру трьом фігурантам "чорної бухгалтерії" ПР.

Нагадаємо, наприкінці травня колишній перший заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки ряду колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, мовиться про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько $ 2 млрд.

НАБУ почало розслідування за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram