ГоловнаПолітика

Ситник пообіцяв до кінця року передати справу Онищенка в суд

"Справа майже готова, єдине, чого не вистачає, - головного фігуранта".

Ситник пообіцяв до кінця року передати справу Онищенка в суд
Александр Онищенко

Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що кримінальну справу проти народного депутата Олександра Онищенка буде передано до суду до кінця року.

Про це він сказав під час дискусії "Особливості діяльності НАБУ і міжнародний досвід боротьби з корупцією", яка відбулася в Києві в суботу.

"Якщо говорити про результати, то ті провадження, які ми почали, передані в суд або майже готові до передачі в суд. Справа Онищенка - одна з перших. Я думаю, що до кінця року справа буде в суді. Це буде або заочне засудження, або воно дійде до суду", - сказав Ситник.

Ситник розповів, що в справі Онищенка 4 листопада були отримані чергові свідчення. "Ця справа майже готова, єдине, що не вистачає, - головного фігуранта. Я сподіваюся, що Інтерпол доставить його до суду", - додав він.

Нагадаємо, Онищенка підозрюють в заподіянні державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до відповідальності, затримання і арешт Онищенка. Незадовго до голосування, скориставшись недоторканним статусом народного депутати, Онищенко покинув територію України. 8 серпня його оголошено в національний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram