ГоловнаПолітика

У Дніпрі інсценували вбивство бізнесмена

Жертву загримували, сфотографували і фото передали замовнику.

У Дніпрі інсценували вбивство бізнесмена
Фото: dp.npu.gov

У Дніпрі поліція і СБУ затримали замовника вбивства підприємця. Це вдалося зробити завдяки інсценуванню злочину.

24 жовтня в поліцію звернувся чоловік, який повідомив, що йому надійшло замовлення на скоєння умисного вбивства. Жертвою мав стати 40-річний місцевий житель. Замовник запропонував виконавцю 2 тис. доларів. Деталі і спосіб скоєння злочину його не цікавили.

"Перед правоохоронцями було поставлено завдання врятувати людині життя, вийти на замовника і довести його провину. Спільно з потерпілим поліцейські інсценували його викрадення і вбивство. Для цього чоловіка вивезли в найближчий ліс, наклали відповідний грим і сфотографували. Фотодокази були передані замовнику, в обмін на них він видав «кілеру» обіцяні гроші. У цей час замовника затримали правоохоронці", - сказано в повідомленні ГУ НП у Дніпропетровській області.

За місцем проживання затриманого провели обшук і виявили п'ять одиниць незареєстрованої гладкоствольної зброї, дві одиниці нарізної зброї і кілька тротилових шашок з детонатором.

Зараз правоохоронці з'ясовують мотиви злочину і розглядають коло причетних до нього осіб. Серед основних версій - корисливі мотиви.

Нагадаємо, інсценування вбивства як спосіб вийти на замовника правоохоронці останнім часом застосовують усе частіше. Наприклад, у квітні за такою самою схемою правоохоронці затримали виконавця і замовника вбивства бізнесмена в Запоріжжі, у травні інсценували вбивство відомого одеського адвоката Олександра Погорілого, а в жовтні запобігли двом замовним убивствам у Дніпрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram