ГоловнаПолітика

Компанія БРСМ недоплатила державі 200 млн гривень, - Наливайченко

Політик продемонстрував ексклюзивні документи.

Компанія БРСМ недоплатила державі 200 млн гривень, - Наливайченко

Лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко прокоментував обшуки в компанії БРСМ, ініційовані ГПУ та фіскальною службою. Він наголосив, що ця компанія завдала державі збитків на значно більшу суму, ніж декларують сьогодні керівники ГПУ.

На підтвердження своїх слів екс-голова СБУ надав ексклюзивні матеріали, в яких ідеться про те, що тіньові схеми й угоди на цій нафтобазі свого часу були розслідувані, і тільки на податки країна недоотримала понад 200 млн гривень!

На думку лідера руху "Справедливість", скандали навколо "БРСМ-Нафти" вщухнуть тоді, коли на лаві підсудних опиняться не тільки ті, хто через незаконну реалізацію нафтопродуктів завдав державі збитків в особливо великому розмірі, а й ті, хто кришував цей прибутковий бізнес.

"Небезпека в тому, що злочинне кришування нафтопереробного бізнесу відбувається по всій країні. А це - і колишній заступник генпрокурора, і міністри українського уряду, які наживалися на біді людей", - заявив Наливайченко.

Екс-голова СБУ закликав не забувати про жахливу пожежу, що забрала життя людей і отруїла землю. На його думку, ГПУ треба негайно відновити провадження за статтею "Екоцид", а сім'ї загиблих пожежників повинні отримати статус "потерпілих". Гідне відшкодування компанія повинна сплатити зі своїх офшорів. "Їх у «БРСМ-Нафта» - декілька, і ми знаємо, хто за ними стоїть. Гроші повинні бути повернуті в Україну і сплачені потерпілим", - зауважив голова руху "Справедливість".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram