ГоловнаПолітика

Хакери виклали листи з електронної пошти помічниці Суркова

У мережу потрапили 336 вхідних повідомлень і 87 вихідних.

Хакери виклали листи з електронної пошти помічниці Суркова
Фото: informnapalm.org

Об'єднання хакерів "Кіберальянс" заявило про злом електронної скриньки [email protected], що нібито належить Марії Виноградовій, співробітниці приймальні помічника президента Російської Федерації Владислава Суркова.

Як повідомляє "ІнформНапалм", у мережу потрапили 336 вхідних повідомлень і 87 вихідних. Основна частина матеріалів є рутинною і не дуже інформативні. Але є там, наприклад, плани заходів для виконання положень мінського протоколу, підписаного у вересні 2014 року. 15 грудня 2015 року на цю адресу висилалися списки, а також резюме кандидатів на посади в терористичній організації "ЛНР".

Частина листів у пошті приймальні Суркова присвячена Харкову. Наприклад, у доповідній записці від 29 квітня 2015 року під назвою "Комплекс заходів Х" повідомляють, що більшість населення Харківської області дотримується опозиційних Києву поглядів, і пропонують варіанти розгойдування ситуації. Але вже в червні ситуація кардинально змінилася, в тому числі завдяки роботі СБУ, а також мудрості жителів Харкова: заклик «Харків, вставай!», згідно з доповідною, стає неактуальним.

25 жовтня в мережу виклали гігабайт даних із поштової скриньки [email protected] (приймальня Суркова) за 2013-2014 роки, де були знайдені докладні звіти про ситуацію в Україні, Абхазії; документи про фінансування "ДНР" і "ЛНР"; списки і контактні дані співробітників Управління президента РФ із соціально-економічного співробітництва; дані про зустрічі і наради Суркова; скани паспортів Суркова і членів його сім'ї.

Новий архів - менший, він містить близько 350 Мб даних. Масив доступний за посиланням.

24 жовтня хакерська організація "КіберХунта" заявила про доступ до е-mail-листування помічника російського президента Владислава Суркова. У ній нібито виявили план заходів для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні і документ про створення республіки на території Закарпаття.

Служба безпеки України заявила, що документи стосовно Закарпаття "збігаються слово в слово" з матеріалами, які вилучалися раніше в місцевих сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram