ГоловнаПолітика

Обшуки в компанії "БРСМ-Нафта" пройшли через громадський тиск, - Наливайченко

Лідер руху "Справедливість" пообіцяв довести справу про екоцид до кінця.

Обшуки в компанії "БРСМ-Нафта" пройшли через громадський тиск, - Наливайченко

Лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко відреагував на сьогоднішню заяву генпрокурора Юрія Луценка про обшуки в компанії "БРСМ-Нафта".

На думку колишнього голови СБУ, сьогоднішні обшуки в компанії "БРСМ-Нафта" в рамках справи про ухилення від сплати близько 1 млрд грн податків відбулися завдяки об'єднаному громадському тиску, який змусив владу реагувати.

Наливайченко привітав зусилля генерального прокурора Юрія Луценка, спрямовані на відновлення справедливості через доведення справи до суду.

"Його сьогоднішні дії підтримую ще й тому, що СБУ в 2015 році порушила кримінальне провадження за статтею "Екоцид", яке було упереджено закрито колишнім керівництвом ГПУ", - написав політик в своєму фейсбуці.

Наливайченко переконаний, що виявлені СБУ ще в червні 2015 року зареєстровані в африканському Белізі офшорні фірми "Мелліан Менеджмент ЛТД" і "Бейрок Файненс Лімітед", пов'язані з власниками групи "БРСМ-Нафта". Тому вони повинні відшкодувати сім'ям загиблих і постраждалим від катастрофи непоправні втрати, всупереч корумпованим судам, які не визнали потерпілими загиблих рятувальників.

"Ми не зупинимося і доведемо справу до кінця", - пообіцяв лідер руху "Справедливість".

Раніше повідомлялося, що на об'єктах "БРСМ-Нафта" проводять обшуки у справі про ухилення від сплати 1 млрд гривень податків. Арештовано 5 нафтобаз, 41 АЗС і 4 офіси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram