ГоловнаПолітика

Нардеп Матвієнко вирішив передати задекларований храм Московському патріархату

Цю інформацію підтвердили помічник і секретар Вінницької єпархії УПЦ КП.

Нардеп Матвієнко вирішив передати задекларований храм Московському патріархату
Фото: http://ukrslovo.org.ua

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Анатолій Матвієнко, який вказав у своїй електронній декларації храм, вирішив передати церкву на баланс сільради з умовою, щоб там служив Московський патріархат.

Про це повідомив у Фейсбуці Андрій Ковальов, прес-секретар голови Верховної Ради Андрія Парубія.

"Про це складено договір передачі. Дуже шкода! Сподіваюся, що пан Анатолій одумається! Дивно, коли народний депутат від фракції, названої ім'ям президента, спонсорує Московський патріархат в Україні", - написав він, назвавши МП "церквою окупанта".

"Щойно говорив з його (Матвієнка, ред.) помічником і секретарем Вінницької єпархії УПЦ КП. Обидва підтверджують", - додав Ковальов у коментарі.

Нагадаємо, у своїй е-декларації Матвієнко вказав Храм Успіння Пресвятої Богородиці в селі Бирлівка біля міста Бершадь. Влітку 2016 року навколо цієї церкви виник скандал - нардеп виявився власником і будівлі храму, і землі, на якій він розташований. Матвієнко вирішив подарувати храм Бершадській міській раді, надавши йому право "до створення Єдиної помісної української церкви" надавати його для використання будь-якій конфесії.

Однак митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонофан з УПЦ МП виступив проти, оскільки його священики більш як рік служили в цьому храмі і вважали себе його повноправними власниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram