ГоловнаПолітика

Парубій підписав бюджетну постанову і вніс проект про скасування підвищення зарплат депутатів

З висновків і пропозицій до проекту закону про держбюджет вилучать зарплатні пункти.

Парубій підписав бюджетну постанову і вніс проект про скасування підвищення зарплат депутатів
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій у понеділок підписав проект постанови №5000-П "Про висновки і пропозиції до проекту закону України про державний бюджет на 2017 рік".

Прийняття цієї постанови означає схвалення державного бюджету в першому читанні. Проте в ньому було закладено підвищення посадових окладів народних депутатів з 1 листопада.

Парламентські фракції погодилися, що зараз підвищувати зарплати нардепів несвоєчасно, і вирішили скасувати цю норму на засіданні 1 листопада.

Тому Парубій разом з 8 іншими депутатами сьогодні також зареєстрував відповідний проект №5323. Згідно з ним, пропонується вилучити з постанови "Про висновки і пропозиції до проекту закону про державний бюджет на 2017 рік" пункти 3 і 4, які стосуються питань оплати праці депутатів.

Крім спікера, ініціаторами проекту постанови є голова фракції Народний фронт Максим Бурбак, голова фракції Блок Петра Порошенка Ігор Гринів, голова фракції Об'єднання Самопоміч Олег Березюк, голова фракції Опозиційний блок Юрій Бойко, голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко, голова депутатської групи Партія Відродження Віталій Хомутинник, голова групи Воля народу Ярослав Москаленко та голова комітету з питань бюджету Андрій Павелко (БПП).

Нагадаємо, Верховна Рада 20 жовтня 230 голосами прийняла постанову про висновки та пропозиції до проекту закону про держбюджет-2017, додаток №2 до якого визначає розміри посадових окладів народних депутатів: для спікера 30 мінімальних зарплат, його заступників - 28, керівників парламентських комітетів і фракцій - 27 мінімальних заробітних плат, а їхніх заступників - 26. Рядовий депутат - член комітету отримуватиме 25 мінімальних зарплат.

Зараз не входять у склад якого-небудь комітету 26 членів парламенту із 423 народних депутатів. Мінімальна зарплата на цю мить складає 1450 грн.

24 жовтня прем'єр Володимир Гройсман заявив, що ініціатива щодо підвищення заробітних плат депутатам буде відхилена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram