ГоловнаПолітика

"Батьківщина" зажадала скасувати підвищення зарплат депутатам

"І не треба казати, що депутати не знали, за що голосували". 

"Батьківщина" зажадала скасувати підвищення зарплат депутатам
Фото: Макс Требухов

Фракція "Батьківщини" у Верховній Раді зажадала скасувати підвищення зарплат депутатам.

Про це на погоджувальній раді сказала її лідер Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба партії.

"Наша фракція голосувала проти постанови про прийняття до розгляду бюджету і проти пропозиції щодо підвищення заробітних плат депутатам. Ми наполягаємо, щоб першим пунктом порядку денного у вівторок було скасування підвищення заробітної плати, а також максимально публічне оприлюднення інформації про те, хто його підтримав. І не треба говорити, що депутати не знали, за що голосували", - сказала вона.

"Припиніть знущатися над країною. Я вважаю, що парламент повинен розслідувати, які зарплати на тлі тотального зубожіння українців встановлюють собі чиновники", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, Верховна Рада 20 жовтня 230 голосами ухвалила постанову про висновки і пропозиції до проекту закону про держбюджет-2017, додаток №2 до якого визначає розміри посадових окладів народних депутатів: для спікера 30 мінімальних зарплат, його заступників - 28, керівників парламентських комітетів і фракцій - 27 мінімальних заробітних плат, а їхніх заступників - 26. Рядовий депутат - член комітету буде отримувати 25 мінімальних зарплат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram