ГоловнаПолітика

Рева пов'язав підвищення "мінімалки" із "сеансом колективного стриптизу" е-декларування

"Якщо ми почали із себе, зробімо крок назустріч, детінізіруємо частину обороту".

Рева пов'язав підвищення "мінімалки" із "сеансом колективного стриптизу" е-декларування
Фото: Макс Требухов

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що підвищення мінімальної зарплати має стати відповіддю бізнесу на "сеанс колективного стриптизу" чиновників, які показали своє майно в електронних деклараціях.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"У небюджетній сфері заробітної плати менш ніж 3200 ніхто не платить. Це всім зрозуміло. І нехай розповідають казки, що ми всі бідні, нещасні і так далі, але правда в тому, що менше від фактичного прожиткового мінімуму бізнес не платить. А податки платить менші суми. Якщо ми хочемо бути чесними, якщо ми змусили державних чиновників пройти через сеанс колективного стриптизу, показавши через систему електронного декларування всі свої доходи, то, напевно, раз ми почали з себе, зробімо крок назустріч, детінізуємо частину обороту, який у вас є. Нічого тут смертельного, жахливого немає", - заявив Рева.

Нагадаємо, 26 жовтня на засіданні Кабміну прем'єр-міністр Володимир Гройсман несподівано заявив, що уряд вирішив закласти в проект держбюджету до другого читання підвищення мінімальної зарплати з 1600 гривень до 3200 гривень. Причому статися це має вже 1 січня.

Увечері того самого дня президент Петро Порошенко у своєму відеозверненні до українців заявив, що підвищення мінімальної зарплати торкнеться 4 млн громадян, і доручив зробити так, щоб це рішення не підвищило жодного податку.

Раніше Кабмін пропонував підвищити мінімальну зарплату з 1 травня до 1684 грн і з 1 грудня до 1762 грн.

Зараз мінімальна зарплата встановлена на рівні 1450 гривень, з 1 грудня вона збільшиться до 1600 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram