ГоловнаПолітика

Туск і Шульц привітали Порошенка з успіхом е-декларування

Обговорювалися угода про асоціацію і безвізовий режим. 

Туск і Шульц привітали Порошенка з успіхом е-декларування
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів дві телефонні розмови з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем і президентом Європейської Ради Дональдом Туском у рамках консультацій щодо ратифікації Угоди про асоціацію.

"Співрозмовники скоординували подальші кроки і домовилися продовжити активну роботу щодо забезпечення ратифікації Угоди про асоціацію. Мартін Шульц і Дональд Туск привітали Президента України зі вдалим завершенням першої фази електронного декларування в рамках новоствореної системи запобігання корупції", - сказано в повідомленні на сайті глави держави.

Співрозмовники також домовилися активізувати зусилля з надання українцям безвізового режиму.

Порошенко привітав Європейський Союз із підписання угоди про вільну торгівлю між ЄС і Канадою.

Сторони також обмінялися думками щодо результатів першого туру президентських виборів у Молдові.

Нагадаємо, 30 жовтня в Україні завершилася подача чиновниками вищого рівня електронних декларацій. Введення системи е-декларування в рамках боротьби з корупцією було однією з умов Євросоюзу для надання Україні безвізового режиму. Втім, у проекті порядку денного Європейського парламенту на листопад відповідне питання не значиться.

Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом не набула чинності (але діє в тимчасовому режимі), оскільки Нідерланди її не ратифікували. Країна пообіцяла визначитися з цим питанням до 1 листопада.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram