ГоловнаПолітика

Сім'я Азарова вивела землю елітної Кончі-Заспи в кіпрський офшор, - ЗМІ

У Генпрокуратурі заявили, що ділянка Азарова досі перебуває під арештом.

Сім'я Азарова вивела землю елітної Кончі-Заспи в кіпрський офшор, - ЗМІ

Сім'я екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова вивела в офшор на Кіпр землю в заповідній Кончі-Заспі під Києвом, повідомляє ТСН.

Усього Азаров і оточення отримали від санаторію 11 гектарів землі за 33 тисячі гривень ще за часів президентства Леоніда Кучми. Передачу заповідника кооперативу забудовників "Південний" Київрада закріпила своїм рішенням у 2004 році. Ділянка під номером 23 синові Азарова дісталася безкоштовно. Майже гектар землі під особняк тепер має загадкового власника в місті Ларнака на Кіпрі. На спробу взяти коментар сам колишній прем'єр кинув трубку, йдеться в повідомленні.

У земельному кадастрі зазначено, що рік тому ділянку розподілили між Олексієм Азаровим і ТОВ "Терра естейт". Згідно з держреєстром нерухомості, в Києві фірма зареєстрована в одному з підвалів багатоповерхівки. Однак там про землі в Кончі вперше чують.

Дізнатися реальних власників підприємства журналістам не вдалося, тому що їхні прізвища приховані, а в держреєстрі вказані тільки офшорна адреса на Кіпрі і керівник - 32-річний Володимир Ліпарі з Донецька. У соцмережі він вказує, що живе в Італії. Його брат підтверджує, що чоловік поїхав з України відразу після Майдану. У цій родині запевняють, що виведення майна на Кіпр відбулося законно. Однак що зараз робить Ліпарі, нібито не знають.

У Генпрокуратурі обіцяли розібратися з незаконною приватизацією заповідника вже двічі - після революцій у 2004 і 2014 роках. Остання судова тяганина тривала весь 2015-й. Вона була в тіні, тому про рішення ніхто не знав. Разом з тим Вищий апеляційний господарський суд прийняв рішення на користь екс-регіоналів, і оскарженню воно не підлягає. Касаційну скаргу заступника прокурора міста Києва залишено без задоволення.

Коментувати це рішення в Генпрокуратурі журналістам відмовилися, заявивши, що ділянка Азарова досі перебуває під арештом.

Нагадаємо, в березні журналісти знайшли маєток Миколи Азарова в елітному московському селищі Рубльовка. Як повідомляли, син Азарова зараз намагається продати особняк у Відні і будинок у місті Маріацелль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram