ГоловнаПолітика

Група підтримки України відзвітувала про реформи за 18 місяців

"Багато ключових кроків і законів було прийнято за сприяння Групи".     

Група підтримки України відзвітувала про реформи за 18 місяців
Фото: energynews.com.ua

Створена Європейською комісією Група підтримки України (SGUA) оприлюднила свій перший звіт про реформи.

Доповідь за 18 місяців діяльності опубліковано на сайті ЄК.

"Ця доповідь про перші 18 місців роботи Групи підтримки України відображає дуже важливий прогрес, який Україна зробила в реформах, що охоплюють боротьбу з корупцією і верховенство права, управління економікою і енергетику, і децентралізацію", - заявив єврокомісар Йоханнес Хан.

Він також зазначив, що багато ключових кроків і законів було прийнято за сприяння Групи підтримки.

"Протягом вересня 2014 року - березня 2016 року, український уряд зробив значні кроки в боротьбі з корупцією шляхом створення низки антикорупційних інституцій і ухвалення законів для подальшого зміцнення зусиль у цьому напрямі. Також були внесені зміни в судову систему", - наголошується в доповіді .

Також SGUA відзначає важливі кроки, зроблені урядом для стабілізації і дерегулювання економіки, а також підготовчі роботи з приватизації держпідприємств.

Зазначається, що SGUA допомогла забезпечити фіндопомогу Україні (до 200 млн євро в рік, субсидій, що не підлягають поверненню, і бюджетної підтримки), призначену для конкретних реформ, і почала процес координації з іншими країнами ЄС для подальших інвестицій.

"Євросоюз був і надалі залишається прихильним до сильного, глибокого й широкого партнерства з українською владою і українським народом", - йдеться в доповіді.

Нагадаємо, Група підтримки України була створена Єврокомісією в 2014 році на додаток до пакету фіндопомоги в сумі 11 млрд євро і підписання політичної частини угоди про асоціацію України з ЄС.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram