ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Юнкером і Туском ситуацію навколо ратифікації Угоди про асоціацію (оновлено)

Нідерланди залишаються останньою країною ЄС, яка не завершила цю процедуру.

Порошенко обговорив з Юнкером і Туском ситуацію навколо ратифікації Угоди про асоціацію (оновлено)
Фото: www.facebook.com/petroporoshenko

Президент Петро Порошенко у п'ятницю провів телефонну розмову з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером про ситуацію навколо ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію.

Як повідомляє прес-служба голови держави, Юнкер запевнив, що угода, включаючи зону вільної торгівлі, продовжує діяти.

Також під час розмови порушувалися питання надання Україні безвізового режиму і порядку денного саміту Україна - ЄС, який відбудеться 24 листопада.

Оновлення. Пізніше відбулася телефонна розмова і з президентом Європейської ради Дональдом Туском. Він також висловив підтримку Україні і зазначив, що угода повинна продовжувати діяти, відзначає прес-служба Порошенка.

Президент Європейської ради також зазначив, що Україна виконала всі необхідні критерії для введення безвізового режиму. За його словами, ЄС повинен завершити деякі внутрішні процедури, щоб надати право українцям на в'їзд до Європейського Союзу без віз.

Сьогодні в Нідерландах відбудеться засідання уряду, на якому голландська сторона повинна заявити про перспективи ратифікації Угоди про асоціацію. За словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, буде ухвалено рішення або про продовження консультацій з Україною, або про відтермінування на час після виборів у Нідерландах.

"Сьогодні відбудеться ще одне засідання голландського уряду. Буде ухвалене рішення: або продовжити консультації, зокрема з Брюсселем, щоб знайти взаємовигідну формулу і йти далі до виборів, або залишити це питання на час після виборів у Нідерландах, які, як ви знаєте, відбудуться 15 березня", - сказав він.

Нідерланди залишаються останньою країною ЄС, яка не завершила процедуру ратифікації УА.

Через це Угода про асоціацію України і ЄС застосовується в тимчасовому режимі.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram