ГоловнаПолітика

НАЗК заявило про загрозу зриву електронного декларування

Держпідприємство-адміністратора системи звинуватили в неспроможності.

НАЗК заявило про загрозу зриву електронного декларування
Фото: Укринформ

Національне агентство запобігання корупції (НАЗК) заявило, що система електронного декларування не справляється з подачею декларацій через державне підприємство "Українські спеціальні системи", яке виконує функції хостинг-провайдера й адміністратора системи.

Про це у фейсбуці написала голова НАЗК Наталія Корчак.

"Сьогодні Держспецзв'язку доповіла, що система працює, але технічні служби НАЗК станом на цю хвилину фіксують, що навантаження на серверне обладнання, яке забезпечує прийняття, обробку та накопичення інформації системи електронного декларування, становить не більш ніж 10%!" - зазначила вона.

За словами Корчак, всі баги і помилки в програмному забезпеченні усунено ще 25 жовтня.

"Перебіг подій останнього дня свідчить про неспроможність адміністратора і хостинг-провайдера системи - ДП "УСС" [державне підприємство "Українські спеціальні системи"] забезпечити необхідну пропускну здатність магістральних каналів зв'язку і канального мережевого обладнання до системи", - написала голова НАЗК.

Така ситуація обмежує доступ декларантів до реєстру.

"Звертаємося до хостинг-провайдера й адміністратора системи - ДП "УСС" з вимогою негайно усунути всі перешкоди, які заважають декларантам безперешкодно і якісно виконати свої законні обов'язки з поданням електронних декларацій! В іншому разі НАЗК змушене буде розглянути питання про звернення до правоохоронних органів щодо порушення кримінальної справи з приводу зриву електронного декларування!" - додала Корчак.

Нагадаємо, всі чиновники вищої ланки повинні подати декларації про доходи й активи через систему електронного декларування до кінця жовтня, а влада зобов'язана забезпечити вільний доступ громадськості до цих даних. Виконання цього зобов'язання - структурний маяк МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram