ГоловнаПолітика

Екс-глава "Укрзалізничпостачу" Лозинський спростував своє затримання

Затримано іншого чоловіка.

Екс-глава "Укрзалізничпостачу" Лозинський спростував своє затримання
Фото: telegraf.com.ua

Колишній керівник ДП "Укрзалізничпостач" (нині філія "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця") Олександр Лозинський спростував інформацію деяких ЗМІ про те, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) затримало саме його.

"Прочитав на одному з сайтів, що мене затримало НАБУ. Що можу сказати? Мене ніхто не затримував, так як немає причин для цього. Затримано іншого чоловіка. Очевидно, окремі ЗМІ помилково вирішили створити сенсацію на пустому місці. Я не приховую, що в минулому у мене були проблеми, пов'язані з політично мотивованим переслідуванням з боку представників режиму Віктора Януковича", - написав він у Facebook.

Причиною цього він назвав небажання допускати до закупівель окремих, наближених до оточення "втікача" президента, компаній.

"У період часу, який став підставою для розслідування НАБУ, я вже не працював в "Укрзалізничпостачі" через незаконне звільнення. Зараз вже пройшло кілька судів, які вдалося виграти. Сподіваюся, що правосуддя дозволить встановити справедливість у питанні незаконного звільнення", - зазначив Лозинський.

Всі політично мотивовані справи були порушені у 2012 році та закриті за відсутністю факту злочину, підкреслив екс-глава "Укрзалізничпостачу".

"Не відповідає дійсності й інформація про те, що я нібито перебуваю в розшуку. Очевидно, комусь потрібен політичний скандал. Я залізничник з 25-річним стажем. Пройшов шлях від простого працівника УЗ до керівника підприємства. Ніколи не мав стосунку ні до Народного фронту, ні до інших політичних сил", - додав Лозинський.

Нагадаємо, напередодні детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишнього директора держпідприємства "Укрзалізничпостач". За версією слідства, екс-чиновник підозрюється в організації у 2015 році закупівлі метизної продукції за завищеними цінами і попередньою змовою з постачальником, в результаті чого держпідприємству було завдано збитків на суму понад 20 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram