ГоловнаПолітика

Суд залишив комуністку Александровську під цілодобовим домашнім арештом

Захист вимагав часткового домашнього арешту, щоб вдень Александровська могла відвідувати лікарню.

Суд залишив комуністку Александровську під цілодобовим домашнім арештом
Фото: www.sq.com.ua

Апеляційний суд Харківської області відмовився пом'якшити запобіжний захід колишньому народному депутату від Компартії України Аллі Александровській і залишив її під цілодобовим домашнім арештом.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як заявив один з адвокатів Александровської Олександр Шадрін, таке рішення суд прийняв тоді, коли стан здоров'я його підзахисної погіршується і їй "вкрай необхідне медичне лікування".

Раніше Шадрін заявляв, що в апеляційній скарзі захист вимагав часткового домашнього арешту, щоб вдень Александровська могла відвідувати лікарню для медичних процедур, а вночі перебувала вдома, відбуваючи домашній арешт.

20 жовтня Київський районний суд Харкова не змінив запобіжний захід для Алли Александровської, підозрюваної у посяганні на територіальну цілісність України, продовживши її цілодобовий домашній арешт на 60 днів. З клопотанням про продовження цілодобового домашнього арешту до суду звернулася прокуратура. У той же час захист просив пом'якшити міру запобіжного заходу.

13 жовтня Апеляційний суд Харківської області змінив запобіжний захід для Александровської з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. У постанові суду сказано, що новий запобіжний захід буде діяти до 23 жовтня.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала Александровську 28 червня. 30 червня суд заарештував її на два місяці без можливості внесення застави. Екс-нардеп підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність держави та наданні неправомірної вигоди посадовій особі.

За версією СБУ, Александровська та її син Олександр, який переховується в Росії, намагалися підкупити керівництво та депутатів місцевих рад Харківської області для прийняття на сесіях звернень до парламенту і Президента щодо змін до Конституції з питань федералізації.

На початку вересня суд продовжив арешт Александровської на 50 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram