ГоловнаПолітика

Порошенко назвав рішення ВР Росії у справі Карпюка і Клиха фарсом

Президент доручив МЗС активізувати зусилля щодо звільнення ув'язнених у РФ українців.

Президент Петро Порошенко назвав рішення Верховного суду Росії у справі українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, засуджених на 22,5 і 20 років позбавлення волі за політичними мотивами, фарсом.

"Сьогодні в черговий раз повторився фарс в російському судилищі над громадянами України Миколою Карпюком і Станіславом Клихом. І це не дивлячись на повну абсурдність висунутих проти них звинувачень і не дивлячись на важкий стан здоров'я Станіслава, який потребує невідкладної медичної допомоги", написав голова держави в facebook.

Президент зазначив, що абсурдність ситуації наголошує і нещодавня відмова Москви передати Україні українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка, нібито через російські паспорти.

"І це після того, як омбудсмен РФ визнала, що і Кольченко, і Сенцов є громадянами України", - зазначив Порошенко.

У зв'язку з цим Президент доручив Міністерству закордонних справ та іншим профільним відомствам активізувати зусилля для якнайшвидшого звільнення всіх громадян України і захисту їх прав, в тому числі за рахунок посилення міжнародного тиску на Росію.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд Росії визнав законним вирок українцям Миколі Карпюку та Станіславу Клиху, засудженим на 22,5 і 20 років позбавлення волі у справі про участь в бойових діях проти федеральних військ в першу чеченську кампанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram