ГоловнаПолітика

НАБУ перевірить зв'язок Луценка з приписуваними йому квартирами

Бюро вивчить дотримання вимог антикорупційного законодавства.

НАБУ перевірить зв'язок Луценка з приписуваними йому квартирами
Фото: EPA/UPG

Національне антикорупційне бюро перевірить, чи пов'язаний генеральний прокурор Юрій Луценко і його син Олександр з нерухомістю на вулиці Еспланадній, що в центрі Києва.

Йдеться про сім квартирах і одне нежитлове приміщенні в будинку по вул. Еспланадній, 32В у Печерському районі Києва. У вересні цього року весь будинок продавали за $5,3 млн. Власником цих приміщень була Світлана Риженко, колишній бізнес-партнер сім'ї Луценка, а в оренду їх здавало ТОВ "Бізнес-центр "Лотос" - агентство нерухомості, власником якого є Олександр Луценко.

Незабаром після того, як ця інформація потрапила в ЗМІ, квартири викупив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій.

Прес-служба НАБУ підкреслює, що цієї інформації замало для внесення відомостей у Єдиний реєстр досудових розслідувань. Але про всяк випадок 26 жовтня було розпочато інформаційно-аналітичну перевірку на предмет дотримання вимог антикорупційного законодавства під час купівлі і користування приміщеннями на Еспланадній.

Юрій Луценко стверджує, що його сім'я не має стосунку до будинку: "Офіційно заявляю: жодним будинком у Києві ні я, ні члени моєї родини не володіють... Електронну декларацію заповнюю і здам вчасно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram