ГоловнаПолітика

20 кандидатів на посаду губернатора - це не конкурс, - експерт РПР

"Ми мало говоримо про ті конкурси, які проходять".

20 кандидатів на посаду губернатора - це не конкурс, - експерт РПР
Николай Выговский
Фото: Макс Требухов

Менеджер групи "Реформа публічної адміністрації" Реанімаційного Пакету Реформ Микола Виговський вважає, що в конкурсах у вищий корпус державної служби бере участь занадто мало кандидатів.

Про це він сказав

на круглому столі, організованому Інститутом Горшеніна і РПР.

"Для мене дуже дивною є ситуація, коли на посаду керівника облдержадміністрації претендують два десятки людей, що приблизно можна порівняти з конкурсом на посаду продавця мобільних телефонів у центрі Києва. 20 осіб на місце - це не конкурс, це нонсенс", - заявив Виговський.

Він вважає, що це пов'язано з дуже малою кількістю інформації про проведення конкурсів.

"Жоден з міністрів не виступив із публічними заявами про те, що в них у міністерстві оголошено конкурс на позиції державних секретарів, і ніхто не закликає якісних управлінців подаватися на ці конкурси. Нема ні урядової комунікації про конкурси, ні, на жаль, громадської. Ми мало говоримо про ті конкурси, які проходять", - заявив Виговський.

Також він розкритикував популізм влади при призначенні зарплат державним службовцям.

"Коли Кабінет Міністрів замість того, щоб установити зрозумілий розмір заробітної плати, починає якось робити це багатоходово: встановлює оклад, встановлює дві надбавки. Зараз є можливість, щоб платити державним секретарям 50 тисяч гривень, умовно кажучи. Але не вистачає політичної волі сказати це публічно. Замість того, щоб не звинуватили у встановленні собі високих зарплат, починаються маніпуляції: підвищення зарплат непрозоро, без належного інформування суспільства. Це все популізм, який шкодить реформам в Україні. Топ-менеджмент країни повинен належно оплачуватися, щоб не було бажань чи спокус піддатися на маніпуляції якихось групи", - сказав Виговський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram