ГоловнаПолітика

Денис Бродський: конкурси на держсекретарів стануть фікцією

Порядні люди не йдуть на роботу з незрозумілими функціями і повноваженнями.

Денис Бродський: конкурси на держсекретарів стануть фікцією
Денис Бродский
Фото: Макс Требухов

Колишній голова Національного агентства України з питань державної служби Денис Бродський вважає, що конкурси на посади державних секретарів у міністерствах проводяться передчасно.

Про це він сказав на круглому столі, організованому Інститутом Горшеніна і Реанімаційним пакетом реформ. 

"Я вважаю, що конкурс на держсекретарів проводиться передчасно. Він має всі підстави перетворитися на чергову реформаторську фікцію від нашого уряду. Тому що повноваження цієї людини незрозумілі. Яким чином вона буде забезпечувати впровадження політики міністерства? Якими інструментами вона буде керуватися, щоб виконувати волю міністра?" - заявив Бродський.

На його думку, жодна порядна людина не погодиться йти на роботу з незрозумілими функціями і повноваженнями.

Нардеп Олена Шкрум, виступаючи перед Бродським, розповіла, що повноваження держсекретаря будуть затверджені після прийняття законопроекту 4526-д, який нині на розгляді Верховної Ради. Діючий голова Нацдержслужби Костянтин Ващенко, своєю чергою, сказав, що, згідно із законом, держсекретарі мають з'явитися щонайпізніше 31 грудня 2016 року, тому немає змоги відкладати конкурси.

12 жовтня Кабінет Міністрів оголосив конкурс на заміщення посад державних секретарів міністерств АПК, внутрішніх справ, екології та природних ресурсів, економіки, енергетики, інфраструктури, інформаційної політики, культури.

Нагадаємо, що відомий HR-менеджер Денис Бродський 2014 року спробував свої сили на державній службі, але звільнився через місяць через інтриги в Кабміні.   

У червні 2016 року він став одним з ініціаторів нової партії "Хвиля", відомої також як партія Каська-Сакварелідзе.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram