ГоловнаПолітика

Сайт для подачі е-декларацій не справляється з навантаженням через кількість запитів

Кількість запитів на годину становить понад 200 тис.

Сайт для подачі е-декларацій не справляється з навантаженням через кількість запитів

Офіційльний сайт Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК), на якому до 1 листопада мають оприлюднити свої декларації про доходи українські чиновники, працює нестабільно через велику кількість запитів.

Про це повідомила прес-служба НАЗК у Фейсбуці.

"Тільки за останню добу системою було зафіксовано 3,8 млн запитів. На сьогодні кількість запитів на годину становить понад 200 тис. У цей момент проводять роботи для розширення пропускної здатності фізичних каналів зв'язку та збільшення обчислювальної потужності серверного обладнання (віртуальної інфраструктури) офіційного сайту", - йдеться в повідомленні.

Співробітники НАЗК просять суб'єктів декларування для доступу до системи "Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" використовувати пряме посилання на портал за адресою: portal.nazk.gov.ua.

Нагадаємо, всі чиновники вищої ланки повинні подати декларації про доходи та активи через систему електронного декларування до кінця жовтня, а влада зобов'язана забезпечити вільний доступ громадськості до цих даних. Виконання цього зобов'язання - структурний маяк МВФ. За тиждень до дедлайну е-декларацію подав тільки 31 нардеп.

Президент Петр Порошенко пообіцяв подати свою е-декларацію вчасно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram