ГоловнаПолітика

ГПУ закрила справу проти екс-нардепа Медяника

Колишній регіонал вийшов на волю.

ГПУ закрила справу проти екс-нардепа Медяника
Владимир Медяник
Фото: www.luganews.com

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти народного депутата минулого скликання Володимира Медяника.

"Генеральна прокуратура України прийняла рішення закрити кримінальне провадження щодо Медяника. Сьогодні Володимир Юрійович звільнений з-під варти, всі претензії до нього знято", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Медяника Олег Бабич.

Нагадаємо, на початку серпня ГПУ затримала Медяника у справі екс-голови ПР Олександра Єфремова. Нардепа підозрюють у скоєнні умисних дій з метою зміни меж України, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110, ч. 3 Кримінального кодексу) і в здійсненні організаційного й іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" (ст. 258-3, ч. 1 Кримінального кодексу).

У серпні Луценко допускав звільнення Медяника в обмін на свідчення проти Єфремова.

Напередодні генпрокурор заявив, що Медяник вийде на волю, оскільки доказів його провини немає.

Медяник родом з Луганська, обрався до Ради 2012 року від мажоритарног округу, який включає частину Луганська і Краснодон, увійшов до фракції Партії регіонів.

У вересні 2014-го Медяник спільно з групою нардепів відвідував російську Держдуму, у зв'язку з чим МВС України порушило справу за ч. 2 ст. 110 КК України (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України представниками влади). Тоді повідомляли, що Медяник призначив мільйон гривень за голову льотчика Збройних Сил України, який нібито бомбив Луганськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram