ГоловнаПолітика

Москаль пов'язав стрілянину в Мукачеві з бажанням Балоги не допустити участі Ланя у місцевих виборах

"Слідство абияк направило справу до суду. А ми вказували на масу людей. Хто їх затримає тепер?"

Москаль пов'язав стрілянину в Мукачеві з бажанням Балоги не допустити участі Ланя у місцевих виборах
Фото: 24tv.ua

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль вважає, що перестрілка в Мукачеві, яка відбулася 11 липня 2015 року, була пов'язана з політикою, і що її розслідування було проведено неякісно.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

"Я впевнений, що клан Балоги займався контрабандою сигарет, але не це стало причиною візиту "Правого сектора". Ніхто не хоче говорити правду, тому що, швидше за все, правда в тому, що Балога не хотів допустити участі Ланя у виборчій кампанії на місцевих виборах. Їх результат він прекрасно розумів. Спочатку заявляв, що візьме 100% місць в обласній раді, потім зійшов на 80%, потім на 60%, з часом гарантував 50%. Але вийшло так, що Балога виявився в меншості, разом з "Батьківщиною". Зрозуміло, що такий супротивник йому не потрібен", - сказав він.

При цьому Москаль поскаржився на те, що слідство було проведено неякісно. "Слідство дотягло до року, коли обвинувачених вже не можна тримати під вартою, і абияк направило справу до суду. А ми вказували на масу людей і їхнє місцеперебування. Хто їх затримає тепер?" - сказав він.

"Я слідчого в очі не бачив. Але от суд вже двічі повертав обвинувальний акт", - сказав Москаль.

За його інформацією, частина членів закарпатського "Правого сектора", яка брала участь у перестрілці, зараз перебуває в зоні АТО, а частина - виїхала в сусідні країни.

Москаль запевнив, що обговорить це питання з генеральним прокурором Юрієм Луценком. "Я буду в Генеральній прокуратурі, зайду до Луценка, хоча, думаю, що навантаження в перші місяці роботи йому вистачає. Я обіцяю, що ми обговоримо це питання", - сказав він.

Нагадаємо, 11 липня 2015 року бійці "Правого сектора" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Михайлом Ланьом. Той запросив частину бійців у свій кабінет. В цей час хтось (за основною версією - "правосеки") вистрілив у голову одному з охоронців комплексу. Бійці "Правого сектора" завантажили пораненого в свій джип, однак пізніше дозволили швидкій забрати потерпілого; він згодом помер.

У перестрілці з міліцією двоє бійців ПС були вбиті. Ті, хто залишився, прорвали міліцейське загородження з автомобілів, вистріливши по них з гранатометів, і зникли в лісах. В перестрілці поранено шістьох міліціонерів. Пізніше двоє бійців ПС здалися, шестеро зникли. Ще двох представників "Правого сектора" затримали.

На початку вересня 2015 року двоє зі зниклих членів ПС загинули в ДТП у Дніпропетровській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram