ГоловнаПолітика

Пункт пропуску "Краковець" оновлять за рахунок кредиту від Польщі

На роботи витратять близько 7,7 мільйонів євро.

Пункт пропуску "Краковець" оновлять за рахунок кредиту від Польщі
Фото: auto-kordon.com

В рамках використання кредитних коштів, наданих Республікою Польща, буде оновлено пункт пропуску "Краковець". Таку інформацію надали представники Львівської митниці ДФС України виданню Wschodnik.

Зокрема, пілотний проект "Межа єднання", передбачає, що на роботи на пункті пропуску "Краковець" витратять близько 7,7 мільйонів євро.

"Зокрема, 4,87 мільйона євро заплановано виділити на будівництво ділянки для легкового автотранспорту та автобусів у пункті пропуску "Краковець". Проектом передбачені: смуги руху (червоний і зелений коридори) для легкового автотранспорту та автобусів, стоянки, службово-виробнича будівля, два бокси поглибленого огляду в напрямках в'їзду та виїзду з України з рентген-обладнанням, павільйони митного і паспортного контролю, металеві навіси, система відеоспостереження, система зчитування номерних знаків, система санкціонованого доступу, інженерні мережі, благоустрій території", - повідомляють митники.

Крім цього планується відновлення митної інфраструктури на пункті пропуску.

"Відновлення митної інфраструктури на діючому пункті пропуску "Краковець" (вантажна ділянка) обійдеться в 2,2 мільйона євро. Для цього необхідно відновити фасад автовокзалу і металеві конструкції навісів, провести ремонт асфальтобетонного покриття, реконструювати бокси поглибленого огляду під вантажні автотранспортні засоби", - йдеться у повідомленні.

Також, зважаючи на те, що пропускна спроможність пункту буде збільшена, потрібно реконструювати очисні споруди, системи водопостачання та водозабору з артезіанських свердловин.

Крім цього планується встановлення стаціонарного рентген-обладнання для виявлення заборонених предметів. Як пояснюють представники митниці, сюди входить рентгенівська система, спеціально обладнана модульна будівля, робочі місця для операторів, інженерні комунікації та обладнання.

"Згідно із великомасштабним пілотним проектом Державної фіскальної служби України "Межа єднання", за рахунок коштів довгострокового кредиту уряду Республіки Польща заплановано виділити на розвиток інфраструктури Львівської митниці ДФС 25 мільйонів євро", - підсумовують митники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram