ГоловнаПолітика

Кононенко викликав Абромавичуса до суду

Заступник голови фракції БПП буде відстоювати честь і гідність у суді.

Кононенко викликав Абромавичуса до суду
Айварас Абромавичус
Фото: dyvys.in

Народний депутат, заступник керівника глави фракції БПП Ігор Кононенко чекає зустрічі з екс-міністром економіки України Айварасом Абромавичусом у суді за позовом про захист честі та гідності

Про це він повідомив у ексклюзивному коментарі телеканалу NewsOne.

"Це позов про захист честі та гідності щодо публічних звинувачень пана Абромавичуса, які пізніше не були підтверджені розслідуванням НАБУ. І я подав позов до суду. Суд кілька разів повертав мені документи через те, що нібито вони були неправильно оформленими. І, нарешті, після чотирьох місяців документи було прийнято. І на 20-те число наступного місяця призначено засідання. І я маю надію, що розгляд цієї справи буде відкритим та об'єктивним", - повідомив Кононенко.

За словами народного депутата, він сподівається що в судовому провадженні будуть використані матеріали розслідування НАБУ.

"Я маю надію, що розгляд цієї справи буде відкритим і об'єктивним. Що до неї будуть долучені матеріали розслідування НАБУ. І маю надію, що істина переможе", - повідомив заступник голови фракції БПП.

Як раніше повідомляло видання "Дзеркало тижня", Абромавичус у свідченнях НАБУ не надав фактів тиску на нього Ігорем Кононенком. Відсутність фактів тиску також підтвердили в Генеральній прокуратурі України.

Нардеп також вимагав відкритого судового слухання і висловив сподівання, що журналісти отримають повний доступ до його матеріалів.

Засідання призначено на 23 листопада 2016 року, в одному зі столичних судів.

Нагадаємо, в лютому Абромавичус подав у відставку, звинувативши Кононенка у спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступник міністра. Абромавичус також розповів, що Кононенко лобіював свої інтереси через нардепа Геннадія Чекиту.

Пізніше Абромавичус назвав ім'я людини, яку йому "наполегливо рекомендували" як заступника. Нею виявився виконавчий директор "Нафтогазу" Андрій Пасішник. При цьому прізвище людини з Адміністрації президента, яка просила внести кандидатуру Пасішника на затвердження, Абромавичус назвати відмовився. Сам Пасішник заявив, що дійсно пропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра економіки, але йому відмовили.

4 лютого Кононенко склав повноваження першого заступника голови фракції БПП на період розслідування НАБУ заяв Абромавичуса.

У травні НАБУ виправдало Кононенка і не знайшло підтверджень того, що нардеп незаконно впливав на екс-міністра економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram