ГоловнаПолітика

Бюджет-2017 потрібно було відхилити, - Тимошенко

Голова "Батьківщини" назвала документ "бюджетом договірняка".

Бюджет-2017 потрібно було відхилити, - Тимошенко
Фото: Макс Требухов

Проект державного бюджету на 2017 рік є бюджетом бідності, його треба було відхилити, а прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, який є відповідальним за цей документ, - звільнити. Про це лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко після розгляду в першому читанні проекту Державного бюджету на 2017 рік.

«Такий бюджет не можна не тільки приймати, за такий бюджет треба садити поіменно! І якби хоч один уряд вніс такий бюджет, він би і години на своїх посадах проіснував. Його треба відхилити! А Гройсману треба вказати на двері», - заявила Тимошенко.

Політик охрестила документ «бюджетом договірняка», адже в дохідній частині «немає жодної копійки від офшорів і зберігається податок для пенсіонерів, що працюють. Юлія Тимошенко звернула увагу, що в бюджеті передбачаються 29 млрд грн на повернення ПДВ для аграрних монополістів, а фермерські господарства позбавлені податкових пільг і державної підтримки.

«Це бюджет крайньої бідності! Оскільки це перший бюджет в історії країни, в якому мінімальна зарплата - всього 47,5% від нульового прожиткового мінімуму», - наголосила вона.

Голова фракції констатувала також: «Наука розгромлена вщент. Поліцейським зарплата встановлена на рівні 19 тис. грн, про народних депутатів взагалі не говорю - ви побачите це одкровення, а вчителям пропонується 2-3 тисячі гривень зарплати. Це бюджет поліцейської держави!».

Лідер «Батьківщини» жорстко розкритикувала тарифну політику, запропоновану урядом, "адже ціна на газ для людей збільшилася до 8 тисяч гривень".

Не сподобалося Тимошенко і те, що презентував законопроект не голова профільного комітету, його заступник, а від уряду - міністр фінансів, а не прем'єр-міністр.

«Це не бюджет країни, це суцільний «договірняк», який з'явився ще до подання законопроекту. Це бюджет тотальної корупції!» - підсумувала Юлія Тимошенко.

Фракція «Батьківщина» не голосувала за проект Постанови про висновки і пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік в першому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram