ГоловнаПолітика

НАЗК вибрало адміністратора реєстру е-декларацій

Ним стане держпідприємство "Українські спеціальні системи".

НАЗК вибрало адміністратора реєстру е-декларацій

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) обрало адміністратора Єдиного державного реєстру електронних декларацій. Як повідомляє кореспондент LB.ua, ним стане держпідприємство "Українські спеціальні системи".

За таке рішення проголосували 3 члени НАЗК, проти - тільки Руслан Рябошапка.

Він назвав такий вибір неприйнятним, оскільки, на його думку, УСС не відповідає необхідним вимогам. УСС не можуть гарантувати необхідне технічне забезпечення, вони входять у систему Держспецзв'язку. Ця структура причетна до видачі персонального ключа Рябошапки іншій людині. Як ми можемо призначати таку структуру адміністратором? Адміністратором має бути НАЗК", - сказав він.

Водночас депутати профільного комітету, які були присутні на засіданні НАЗК, закликали агентство не зволікати, оскільки часу до завершення подачі декларацій залишилося мало, й інших варіантів адміністраторів немає, і призначити УСС.

Нагадаємо, в серпні навколо УСС виник скандал, пов'язаний із видачею фейкового електронного цифрового підпису члена Нацагентства із запобігання корупції Руслана Рябошапки, за допомогою якого було внесено його несправжню декларацію в електронний держреєстр. У ній було зазначено, що Рябошапка отримав 25 млн гривень як гонорар від ТОВ "Неякісний розробник".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram