ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Орбаном співпрацю у форматі "Вишеградська четвірка + 1"

Президент провів робочу зустріч з угорським прем'єром.

Порошенко обговорив з Орбаном співпрацю у форматі "Вишеградська четвірка + 1"
Фото: president.gov.ua

У рамках робочого візиту до міста Маастрихт (Голландія) президент Петро Порошенко провів зустріч із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Сторони обмінялися думками з широкого кола питань двосторонніх відносин. Було домовлено активізувати двосторонній політичний діалог на всіх рівнях", - йдеться в повідомленні.

Зазначено також, що окрему увагу було приділено посиленню регіональної співпраці у форматі "Вишеградська четвірка + 1".

У контексті врегулювання конфлікту на Донбасі сторони обговорили перспективи продовження економічних санкцій проти Російської Федерації як ефективного інструменту забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності і суверенітету України над окупованими територіями.

Порошенко подякував уряду Угорщини за надання Україні $3,6 млн гуманітарної допомоги і лікування українських військових, поранених у зоні АТО. Він також високо оцінив підтримку в питанні введення безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом, а також якнайшвидшої ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, Україна порушила питання про вступ у "четвірку" в грудні 2014 року, коли в Україні з візитом перебували голови МЗС держав "Вишеградської групи" (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина).

У червні 2016 року спікер Ради Андрій Парубій після зустрічі з делегацією парламенту Польщі на чолі з маршалком Мареком Кухчинським повідомив, що "Вишеградська четвірка" може надати Україні статус спостерігача.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram