ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Швецію офіційно визнати факт російської агресії

Президент України провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Королівства Швеція.

Порошенко закликав Швецію офіційно визнати факт російської агресії
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Королівства Швеція Стефан Левен підтвердили важливість єдності Європейського Союзу в питанні збереження санкцій відносно Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Голова української держави поінформував прем'єра Швеції щодо ситуації на Донбасі і закликав Швецію та інші країни ЄС слідом за Норвегією офіційно визнати факт російської агресії.

Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

"Перебуваючи з офіційним візитом в Норвегії, Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Прем'єр-міністром Королівства Швеція Стефаном Левеном. Співрозмовники скоординували позиції щодо пріоритетних питань взаємодії Україна-ЄС напередодні засідання Європейської Ради 20-21 жовтня в Брюсселі. Вони обговорили питання прискорення надання українцям безвізового режиму і завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 20 жовтня Петро Порошенко 20 жовтня в Брюсселі зустрінеться з генсеком НАТО і керівництвом Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram