ГоловнаПолітика

Тимошенко: голову Нацбанку потрібно негайно звільняти

Лідер "Батьківщини" звинувачує Гонтареву в маніпуляціях з ОВДП і рефінансуванням.

Тимошенко: голову Нацбанку потрібно негайно звільняти
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада повинна створити тимчасову слідчу комісію для розслідування діяльності Валерії Гонтаревої на посаді голови Національного банку України і проголосувати звернення до Президента, щоб він виконав свій конституційний обов'язок і звільнив її.

Про це лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила журналістам на брифінгу в кулуарах парламенту.

"Ми наполягаємо, щоб Верховна Рада, по-перше, створила ТСК з розслідування всіх антиукраїнських і корупційних дій пані Гонтаревої. По-друге, парламенту потрібно негайно звертатися до Президента і вимагати, щоб він використав своє конституційне право і вніс подання на звільнення Гонтаревої з посади", - цитує політика її прес-служба.

Тимошенко вважає, що "Гонтарева стояла за всіма маніпуляціями з державними цінними паперами за часів Януковича, а сьогодні вона продовжує це робити з курсом гривні, з рефінансуванням банків, які потім це рефінансування виводять за межі України".

"Я переконана, що потрібно розслідувати всі ці випадки і що на цих речах відповідні банки, наближені до Гонтаревої і керівництва держави, заробляють гроші. Якщо ми хочемо докорінно змінити фінансовий, економічний курс нашої держави, то треба починати зі звільнення з посад людей, які є маріонетками для проведення стратегії, спрямованої проти України. Якщо у Верховної Ради є хоча б крапля відповідальності за країну і, крім корупції, є хоча б крапля служіння Україні, то Гонтарева повинна бути звільнена негайно! Вона - один з ключових гравців і маніпуляторів у справі руйнування України", - підсумувала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram