ГоловнаПолітика

Генпрокуратура готує звільнення прокурора Запорізької області

Голова обласної прокуратури попався на "зливі" інформації.

Генпрокуратура готує звільнення прокурора Запорізької області
Александр Шацкий
Фото: timenews.in.ua

Генеральна прокуратура готує наказ про звільнення із займаної посади прокурора Запорізької області Олександра Шацького. Про це з посиланням на прес-секретаря генпрокурора Ларису Сарган пише "Укрінформ".

"Готується наказ про звільнення Шацького з посади обласного прокурора. Я думаю, що сьогодні протягом дня документ з'явиться", - сказала Сарган.

При цьому вона зазначила, що Шацького звільнено через витік інформації, який виявила перевірка Служби безпеки. "Було проведено перевірку і виявлено низку неприпустимих фактів, зокрема злив інформації від керівництва обласної прокуратури. Самого керівника відсторонено від доступу до державної таємниці. Також на деякий час було відсторонено від доступу до держтаємниці й обласну прокуратуру", - зазначила вона.

Разом із тим, в коментарі "112 Україна" Шацький заявив, що генпрокурор Юрій Луценко пропонував йому звільнитися, а після відмови йому почали погрожувати позбавленням волі.

"Юрій Віталійович будує прокуратуру під себе. Він прибирає тих, хто був прокурором раніше, дійшла черга і до мене. Спочатку були пропозиції просто піти, я відмовився. Юрій Віталійович (пропонував, - ред.) після однієї зустрічі й однієї співбесіди. Інших співбесід не було. Потім керівник його апарату в грубій формі почав вимагати, щоб я пішов, що буде перевірка, що посадять і так далі", - заявив Шацький.

Нагадаємо, раніше Луценко змінив прокурорів Одеської, Рівненської, Чернігівської, Івано-Франківської та Київської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram