ГоловнаПолітика

Офіс реформ при Кабміні очолить міністр Саєнко

Команда реформаторів буде складатися з 18 осіб.

Офіс реформ при Кабміні очолить міністр Саєнко
Александр Саенко (стоит)
Фото: Макс Требухов

Офіс підтримки реформ при Кабінеті Міністрів України, створений за фінансової та консультаційної участі Європейського банку реконструкції та розвитку і представництва ЄС в Україні, очолить міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

"В Офісі працюватиме 18 осіб, які будуть закріплені за напрямками. Ми попередньо проговорили можливість розділити його на три структури, але очолить його міністр Кабінету Міністрів. Чому це важливо? Щоб ми уникнули можливих неузгодженостей між секретаріатом та Офісом реформ", - цитує Саєнка агентство УНІАН.

Керівництво Офісу призначать на засіданні Кабміну в середу.

Нагадаємо, в травні 2016 року Національна рада реформ прийняла рішення про створення двох нових організацій - Офісу реалізації реформ, який буде підзвітний прем'єр-міністру, і Офісу підтримки Національної ради реформ. Перший буде займатися забезпеченням і підтримкою реформ міністрам, координацією донорів і кредиторів, а також організаційно-технічною підтримкою реформ. Офіс підтримки Нацради реформ буде займатися розробкою порядку денного, підготовкою засідань, квартальними звітами і діалогом між різними учасниками засідань.

У жовтні 2016 року стало відомо, що Захід скерував спеціалістів з реформ у чотири українські міністерства: фінансів, економіки, інфраструктури і аграрної політики. Мета роботи фахівців - закласти фундамент для приходу нового покоління орієнтованих на реформи держслужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram