ГоловнаПолітика

Колишнього головбуха "Укрспирту" затримано у справі на мільярд

Гроші вкрали у змові зі ставлеником "Сім'ї".

Колишнього головбуха "Укрспирту" затримано у справі на мільярд

Правоохоронці затримали колишнього головного бухгалтера державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" Романа Волощука за підозрою в розкраданні майже мільярда гривень державних коштів.

Про це написав генеральний прокурор Юрій Луценко у фейсбуці.

"У результаті роботи ДФС і ГПУ сьогодні затримали головного бухгалтера ДП "Укрспирт" Волощука Р. Я. (період 2012-2014 рр..), підозрюваного в розкраданні державних грошей. Волощук за попередньою змовою з керівником "Укрспирту" Хартом перерахував грошові кошти в розмірі 750 млн грн на рахунки фіктивних підприємств, які не здійснювали поставки продукції. Крім того затриманий підозрюється в ухиленні від сплати податків шляхом безпідставного формування податкового кредиту від ТОВ "Атлас груп", яке має ознаки фіктивності, на суму 175 млн", - зазначив він.

Нагадаємо, колишній генеральний директор "Укрспирту" Олександр Харт з травня 2014 року перебуває в розшуку за підозрою у розтраті держмайна. Олександр Харт очолив "Укрспирт" в червні 2012 року. Він мав стосунок до "Сім'ї" - найближчого оточення колишнього президента Віктора Януковича, зокрема Юрія Іванющенка.

"Укрспирт" - єдиний виробник спирту в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram