ГоловнаПолітика

Порошенко розповів про бажання "лідерів деяких партій" віддати Донбас

Не варто бігати по іноземних посольствах, заявив президент.

Порошенко розповів про бажання "лідерів деяких партій" віддати Донбас
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що лідери низки партій домагаються передання Росії або сепаратистам частини української території.

"Керівники деяких політичних партій ставлять за мету передання або Росії, або її сепаратистам значної частини української території. Я підкреслюю, що я як президент не дозволю зробити це. І не варто бігати по іноземних посольствах і агітувати, що це передання Донбасу комусь... Територію віддасте, а світу не отримаєте", - заявив він під час передання озброєння і військової техніки, особовому складу ЗСУ в Чугуєві Харківської області.

Порошенко закликав до єдності суспільства та держави.

"Сьогодні нам як ніколи необхідна єдність суспільства і держави. Спроба розколоти єдність – дуже знаковий елемент гібридної війни, яку Росія веде проти суверенної Української держави", - сказав він.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що Україна не буде переходити до виконання політичних пунктів Мінських угод, поки не будуть виконані пункти про припинення вогню і відведення російських військ.

Нагадаємо, Франція та Німеччина намагалися організувати наступного тижня зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, РФ). Однак в Адміністрації президента України заявили, що Петро Порошенко не візьме в ній участь, якщо темою переговорів будуть політичні пункти Мінських угод. Позиція України зводиться до того, що спочатку потрібно затвердити "дорожню карту" припинення обстрілів і лише потім переходити до обговорення виборів, амністії бойовиків і особливого статусу Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram