ГоловнаПолітика

Тука запропонував зробити червоно-чорний прапор прапором ЗСУ

У середовищі захисників України заступник міністра не чув заперечень проти такої ідеї.

Тука запропонував зробити червоно-чорний прапор прапором ЗСУ
Фото: Макс Требухов

Заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука запропонував зробити червоно-чорний прапор прапором Збройних Сил України.

Таку думку висловив він в ефірі Еспресо.TV.

"Це не нова і не тільки моя ідея. Я багато разів обговорював у середовищі військових, з добробатами і нацгвардійцями. У середовищі тих людей, які своїм життям захистили нас із вами. Жодного разу я заперечень не чув. Хоча вони можуть бути. Я пропонував би зробити червоно-чорний прапор прапором Збройних Сил України", - зазначив Тука.

Червоно-чорний - прапор Організації Українських Націоналістів (революційної). З часу незалежності України червоно-чорні прапори використовують кілька націоналістичних організацій і партій, серед яких Конгрес українських націоналістів і "Правий сектор" (колишня УНА-УНСО).

Нагадаємо, 14 жовтня відзначають День захисника України. Це свято замінює колишній "радянський" День захисника Вітчизни, який відзначали 23 лютого. 14 жовтня православні християни і греко-католики також святкують Покрову Пресвятої Богородиці. Крім того, 14 жовтня традиційно відзначають як день створення Української Повстанської Армії (УПА) - військово-політичного підрозділу Організації Українських Націоналістів (ОУН).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram