ГоловнаПолітика

Янукович отримав у Росії тимчасовий притулок

Адвокат екс-президента стверджує, що Генпрокуратурі про це відомо.

Янукович отримав у Росії тимчасовий притулок

Головне управління з питань міграції МВС Росії офіційно підтвердило, що Віктор Янукович перебуває на території РФ "на підставі наданого йому тимчасового притулку".

Про це заявив адвокат екс-президента Віталій Сердюк, передає "Интерфакс".

"На ваш запит від 4 липня 2016 року повідомляємо: громадянину України Януковичу Віктору Федоровичу, ..., надано тимчасовий притулок на території РФ, що підтверджується свідоцтвом про надання тимчасового притулку на території РФ, серія ВУ №0107999, видане УМФС Росії в Ростовській області", - йдеться в повідомленні управління МВС РФ.

Сердюк заявив, що Генпрокуратура України обґрунтовувала відсутність просування в розслідуванні "справи Майдану" проти Януковича відсутністю доказів перебування його на території Росії, і цим самим були мотивовані відмови в проведенні його допиту, очних ставок з нинішніми вищими посадовими особами України, неможливість передачі справи в суд.

Він заявив, що 23 лютого 2016 року слідчому ГПУ було відправлено клопотання про проведення допиту Януковича за місцем його фактичного перебування - в Ростові-на-Дону. У відповіді прокуратури від 4 березня вказувалося, що інформація про місцезнаходження Януковича перевіряється і від компетентних органів РФ не отримано офіційного підтвердження його перебування на території цієї країни.

Крім того, адвокат зазначив, що цей документ спростовує інформацію про зміну Януковичем громадянства.

Нагадаємо, 19 жовтня Конституційний Суд почне розгляд конституційності позбавлення Віктора Януковича звання президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram