ГоловнаПолітика

Генпрокуратура передала до суду справу проти "діамантового прокурора" Корнійця

Його підозрюють у вимаганні та підробці документів.

Генпрокуратура передала до суду справу проти "діамантового прокурора" Корнійця
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура передала до суду кримінальне провадження проти колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, відомого також як "діамантовий прокурор".

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

"Генеральна інспекція внутрішніх розслідувань і безпеки Генеральної прокуратури України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою тепер уже колишнього працівника органів прокуратури в здирництві й отриманні від директора і власника одного з суб'єктів господарювання, яке надавало послуги населенню у сфері вивезення побутових відходів, частини статутного фонду товариства і надалі систематичного вимагання та отримання коштів від здійснення ним підприємницької діяльності", - заявили в Генеральній прокуратурі.

Йдеться про отримання Корнійцем частки в компанії "Ніколсан", яка вивозить сміття, і щомісячних відкатів з її прибутку. Його підозрюють у вимаганні (ч.4 ст.189) і підробці документів (ч.3 ст.358).

Разом із Корнійцем у цій справі як співучасник підозрюють його сестру Ларису Прокопенко.

30 вересня ГПУ повідомила, що в колишнього прокурора є 10 днів на ознайомлення з матеріалами цієї справи, після чого вона піде в суд.

Нагадаємо, що влітку 2015 року Корнійця разом з тодішнім заступником начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимиром Шапакіним затримали за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуку вдома у Корнійця виявили 35 пакетів із діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити цю справу справою "діамантових прокурорів".

Корнійця і Шапакіна незабаром звільнили з органів прокуратури. Їхня справа зараз розглядається в суді. Обидва екс-прокурори відмовилися визнати свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram