ГоловнаПолітика

Яценюк прийшов на черговий допит у справі Майдану

Колишній прем'єр розповість про події лютого 2014 року.

Яценюк прийшов на черговий допит у справі Майдану
Архив
Фото: nfront.org.ua

Екс-прем'єр Арсеній Яценюк знову прийшов до Генеральної прокуратури на допит, щоб дати свідчення у справі Майдану.

Перед входом у будівлю Генпрокуратури в четвер вранці він розповів журналістам, що слідство встановлює роль "кожного учасника злочинного угруповання, очолюваної тодішнім президентом". Окрім того, за його словами, встановлюється роль співробітників правоохоронних органів, "нацьковують тітушок... на мирних протестувальників", міністрів закордонних справ Польщі, Німеччини та Франції, "які неодноразово приїжджали до Януковича і проводили з ним переговори", а також "роль і місце" деяких народних депутатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Відтворюється повна картина того, що передувало Майдану і як розгорталися драматичні події з 18 по 21 лютого... Таким чином, у слідства буде повна картина для того, щоб передати ці матеріали в суд і почати процес заочного та очного правосуддя", - розповів екс-прем'єр.

Нагадаємо, попередній допит Яценюка відбувся 11 жовтня. До трагічних подій на майдані Незалежності в 2014 році на допиті черга не дійшла, тому розмова зі слідчими Генпрокуратури перенесли в наступний раз.

Раніше Яценюка вже допитували слідчі щодо обставин прийняття "диктаторських законів" 16 січня 2014 року.

Слідчі ГПУ запросили як свідків політиків і посадових осіб, які можуть повідомити важливу для слідства інформацію щодо подій на Євромайдані. Зокрема, на допит викликали президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Арсенія Яценюка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, мера Києва Віталія Кличка, спікера Ради Андрія Парубія, губернатора Закарпаття Геннадія Москаля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram