ГоловнаПолітика

Порошенко і Байден погодилися з безальтернативністю санкцій проти РФ

Обговорювалася дорожня карта щодо імплементації Мінських угод.

Порошенко і Байден погодилися з безальтернативністю санкцій проти РФ
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом.

"Співрозмовники обговорили елементи «дорожньої карти» щодо імплементації Мінських домовленостей для деокупації Донбасу. Петро Порошенко і Джозеф Байден погодилися, що санкції проти Росії повинні бути продовжені. Під час розмови також було обговорено хід реформ в Україні", - повідомляє прес-служба президента.

Нагадаємо, Порошенко в четвер проведе телефонні переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом для обговорення питання про проведення зустрічі нормандської четвірки в Берліні.

У вівторок посол Росії у Франції Олександр Орлов повідомив, що канцлер ФРН Ангела Меркель запросила лідерів "нормандської четвірки" на вечерю в Берліні 19 жовтня.

В Адміністрації президента України заявили, що Петро Порошенко не отримував запрошення на зустріч. Там додали, що президент не братиме в ній участь, якщо темою переговорів будуть політичні пункти Мінських домовленостей. Позиція України зводиться до того, що спочатку потрібно затвердити "дорожню карту" припинення обстрілів і лише потім переходити до обговорення виборів і особливого статусу Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram