ГоловнаПолітика

Міклош дорікнув Раді за недостатню підтримку законопроектів Кабміну

2015 року парламент підтримав лише 37% проектів.

Міклош дорікнув Раді за недостатню підтримку законопроектів Кабміну
Иван Миклош
Фото: Макс Левин

2003 року парламент Словаччини прийняв більш ніж 99% реформаторських законопроектів, які запропонував Кабмін. Для парламенту України 2015 року цей показник дорівнював лише 37%.

Про це розповів співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ при Кабміні Іван Міклош на VI Національному Експертному Форумі Інституту Горшеніна, який проходить у середу в Києві.

"У 2003 році Словаччина була найбільш реформаторською країною у світі. Ми зробили дуже глибокі реформи. Це було 207 урядових законів і 36 від членів парламенту з коаліції. З 207 урядових законопроектів парламент прийняв 206. Тільки один законопроект не був прийнятий. Який показник в Україні минулого року, коли коаліція мала конституційну більшість? Тільки 37%", - сказав він.

Міклош додав, що, можливо, не всі ці проекти були реформаторськими, але більшість усе ж були.

Нагадаємо, Міклош вважає, що в Україні не вистачає політичної волі для рішучих реформ.

Національний Експертний Форум Інституту Горшеніна - це міжнародний комунікаційний майданчик, що об'єднує провідних українських і європейських експертів, політиків, бізнесменів, представників дипломатичних місій і недержавних організацій, а також засоби масової інформації для обговорення найважливіших проблем у політичному та економічному житті України.

Тема цьогорічного форуму - "Ключові питання року".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram